Hoe kun je als team omgaan met een situatie die verandert?

Verandering: het is een gegeven van alledag. Mensen gaan weg, er komt een nieuwe opdrachtgever met net andere ideeën, de markt verandert, noem maar op. Het brengt onbalans en weerstand, je kent het vast! Tja, dan heb je verwachtingen bij te stellen. Of je hebt in ieder geval om te gaan met de veranderende context. Maar hoe doe je dat? Hoe kun je de context aanvaarden en ermee omgaan?

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

Holding Space nader bekeken, met een eerste praktische tip

Zoals je misschien weet, ben ik al een tijd actief bezig met Holding Space in teams en organisaties. En ook met de vraag over hoe je aan dit misschien wat 'vage' begrip betekenis kunt geven. Want voor mij is Holding Space de basis voor elke manager en elk team om het vliegwiel van verandering in beweging te krijgen. Ik geef in dit filmpje een aantal inspiratie bronnen rond het onderwerp Holding Space, maar vooral hoe je het in teams kunt inzetten en een eerste praktische tip.

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

Annelies Meijers van AM Kwadraat over de basis van het werken met teams

Groeien naar Team Next Level

Vaak word ik bij een team gevraagd waar de teamsamenwerking niet optimaal is. Ik onderzoek dan waar dat in zit. Is het doel waar het team aan moet werken wel duidelijk? Zijn de in te zetten competenties, talenten en kwaliteiten van de teamleden wel helder en bekend? En hoe zit het met de organisatie/ -teamwaarden, zijn die in beeld?

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

  • 1
  • 2
Boeken
Visual2Focus
Coaching
Groep