Verbeeldingskracht: je denkvermogen verrijken met beelddenken

"There are no seven wonders of the world in the eyes of a child. There are seven million."

Op 13 april 2011 werd de eerste bijeenkomst van The Feminator gehouden, een inspiratienetwerk met als doel om vrouwelijke waarden meer ruimte te geven. Het thema van deze avond: beelddenken. Denken in beelden en gebeurtenissen. Je ziet beelden van situaties voor je: beeld na beeld na beeld.

Je kunt het geheel vlug overzien en daardoor is de oplossing snel in zicht. Moeilijk? Kinderspel zul je bedoelen. Ieder mens wordt namelijk als beelddenker geboren en ontwikkelt daarna pas het ‘taaldenken’. Tijd om de beelddenkgave die ieder mens bezit weer meer ruimte te geven. En om te ontdekken hoe je je eigen denkvermogen ermee kunt verrijken.

Een verslag over de bijeenkomst:

Beeldenstorm in protestants kerkje

Muisstil is het in Het Kouwenbergs kerkje in Aarle-Rixtel. Tenminste voor een tiental minuten. Een kerkdienst is er geenszins gaande. We zitten midden in één van de oefeningen van de sessie ‘Verbeeldingskracht’. Een oefening waarbij de deelnemers de waarde van intuïtie ervaren. Tijdens de sessie komen oefeningen met verschillende beelddenktechnieken aan bod. De deelnemers gaan aan de slag met zowel beelden van binnen als van buiten. Op deze manier ervaren zij hoe ze hun denkvermogen kunnen verrijken met beelddenken. Reacties van enkele deelnemers: inspirerend (Heidi Geven communicatieadviseur/eigenaar Groep 5700), bijzondere avond (Wilma van de Meerakker, juridisch adviseur en eigenaar LegalTech) en wat een geslaagde avond! (Eefje Op den Buysch, adviseur online media triptic).

De workshop ‘Verbeeldingskracht’ is een co-productie van Annelies Meijers en Cecile Snijders van Breinkracht. De 1e editie vond plaats voor het inspiratienetwerk The Feminator. Onder de noemer The Feminator vinden rondom de waarde van vrouwelijke waarden inspirerende ontmoetingen plaats tussen professionals vanuit verschillende disciplines als marketing, communicatie, creatie, design, conceptontwikkeling en training.

In het najaar van 2011 organiseren AM Kwadraat en Breinkracht sessies Gericht beelddenken in 7 stappen. Meer weten? Mail het ons en . 
Daarnaast maakt Breinkracht workshops op maat waarbij een koppeling plaatsvindt tussen een inhoudelijk onderwerp en beelddenken. Op de agenda staat bijvoorbeeld een in Inspiratiesessie Denkbeelden en Beelddenken in juni 2011. Hierin maakt Breinkracht een specifieke koppeling met de waarde van regionale beeldverhalen. Meer weten? Bel Cecile Snijders op 06-13083153 of mail naar .

Tags: beelddenken, praktijkvoorbeeld training & coaching, The Feminator

Afdrukken E-mailadres

Boeken
Visual2Focus
Coaching
Groep