Ontwikkeling van facilitaire zwerm: FM2Share

In september heeft Brigitte de Haan, een oud MBA-collega contact gezocht met Annelies met de vraag of zij ervoor voelde samen een zwerm te ontwikkelen: een Facilitaire Zwerm. Het gaat over het nieuwe organiseren, op een andere manier samenwerken en ondernemen. Annelies denkt graag mee over vernieuwende concepten: dus het antwoord was JA!

In een week tijd hebben Brigitte en Annelies de eerste contouren van de FM-zwerm neergezet en de werknaam FM2Share vastgelegd. Het doel is met 50 kleine bedrijven op 18,19 en 20 januari op de Vakbeurs Facilitair te staan, met een inspirerend concept! In een week tijd hebben zich al 12 enthousiaste bedrijven zich aangesloten bij de zwerm: in december staat de teller op ruim 55 deelnemers!

Een zwerm, wat is dat?

Een zwerm is het organiseren van sociaal kapitaal. Het is de binding die tussen mensen ontstaat door een gezamenlijk doel en kent geen structuur; een zwerm is ook tijdelijk. Er is geen sprake van centrale sturing, er zijn slechts een aantal basisregels. Inspiratie voor de zwerm vindt FM2Share in:

Lees hier de nieuwsbrief van FM2Share

  • Zwermintelligentie over slimme groepen en domme massa's - Len Fischer
  • Easycratie - Martijn Aslander en Erwin Witteveen
  • #Volgjemenog - Tom Gouman
  • Tribes, we need you to lead us - Seth Godin
  • Uitverkocht - Jim Stolze
  • Wuffiefactor - Tara Hunt

Waarom zou je een zwerm willen vormen?

“Hungry for connection, meaning and change”. Maar ook een ander verdienmodel: “het nieuwe organiseren”.

Gedeelde waarden zijn:

Geven/gunnen, delen/samenwerken, passie voor het vak, authentiek zijn, creativiteit, lol/energie en ondernemerschap.

Vervolg

De komende maanden wordt de zwerm, FM2Share verder ontwikkeld. Deze ontwikkeling is in ieder geval te volgen op www.twitter.com/fm2share. En www.FM2Share.nl

Tags: HNW, facility, praktijkvoorbeeld HNW, praktijkvoorbeeld projectmanagement, FM2Share, zwerm, het nieuwe organiseren

Afdrukken E-mailadres

Boeken
Visual2Focus
Coaching
Groep