Coachingtraject van twee jonge ondernemers

‘Puberruil’ bij Borremans Schoenmode & Mulder Schoenmode

AM Kwadraat mag een bijzonder opleidingstraject begeleiden: het betreft twee jonge ondernemers in de schoenenbranche. Dit in het kader van ‘familie-opvolging’. Zij zijn een jobrotationtraject gestart, dat lijkt op het programma Puberruil, maar dan Ondernemingruil.

 

Borremans SchoenmodeDe twee jonge ondernemers worden verondersteld de komende jaren de zaak van hun ouders over te nemen. Het ene bedrijf is gelegen in het zuiden van het land, het andere in het midden van het land. De senior ondernemers wensten hun zonen een opleidingstraject toe, en hebben samen besloten deze jongens drie maanden in elkaars bedrijf te laten meewerken en meekijken: jobrotation. Een soort ‘puberruil’, waarbij zij niet alleen van woonhuis en kamer ruilen, maar van ook elkaars bedrijf.

Zij doorlopen in deze maanden een opleidingstraject. Hierbij wordt gewerkt aan het ontwikkelen van de competenties die waardevol zijn voor het werken als zelfstandig ondernemer. Dit door middel van diverse opdrachten en het maken van een businessplan.

Mulders  SchoenmodeAM Kwadraat heeft voor hen een specifiek opleidingsplan ontwikkeld, met de input van de seniorondernemers. Daarnaast worden de jonge ondernemers eens in de twee à drie weken door Annelies Meijers gecoacht, om hen optimaal tijdens dit traject te begeleiden. De communicatietool Visual2Focus wordt gedurende dit traject ingezet.

Mei 2010

www.borremansschoenmode.nl
www.mulderschoenmode.nl

Jobrotation


Tags: coachingtraject

Afdrukken E-mailadres

Boeken
Visual2Focus
Coaching
Groep