De fragiliteit van perfectie

In het voorjaar was ik een paar dagen in Gent, en bezocht onder meer het Design Museum. Ik was en ben nog steeds gegrepen door een kinetische lichtinstallatie die ik daar zag, met de naam “Level – the fragile balance of Utopia” van het Oostenrijkse desingerduo Mischer’Traxler studio.

Level toont het fragiele evenwicht van perfecte systemen in een maatschappij en verbeeldt hoe gevoelig netwerken zijn voor invloeden van buitenaf en binnenin. Een element uit balans, heeft invloed op het volledige systeem en doet de installatie letterlijk wankelen. Als systemisch coach heb ik geleerd naar systemen te kijken en de combinatie met mijn fascinatie voor beelddenken en mijn bedrijfskundige achtergrond bracht dat ik meer dan geïnteresseerd was hoe dat zou werken!!

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

AM Kwadraat Culture Book, een Ikigai?

Zag het Japanse begrip Ikigai voor het eerst bij Danielle Braun, mijn collega Arianne Simons maakte mij er op attent. Het is een begrip dat schijnbaar in opmars is in de westerse wereld.

Het is lastig Ikigai goed te vertalen, Danielle geeft aan dat het een samenstelling is van twee Japanse woorden ikiru (dat betekent "Leven") en kai dat ongeveer wil zeggen " de realisatie van je dromen". Samen betekent het dan zoiets als je diepere levensdoel. In Japan is de opvoeding er opgericht bij te dragen aan het vinden van Ikigai door hun kinderen. Het is niet alleen op het doel, werk gericht, maar ook over spirituele heelheid en de roeping, het maakt het een met je passie en kwaliteiten. Een sterke combinatie lijkt mij!

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

AM Kwadraat Culture Book

In de zomer van 2017 was het alleen nog maar een leuk idee, en nu is het er: het AM Kwadraat Culture Book.

Waarom? Ergens op de tijdlijn tussen de oorsprong en bestemming van mijn bedrijf AM Kwadraat, wilde ik graag het onzichtbare zichtbaar maken. Want wat betékent onze samenwerking nou eigenlijk voor opdrachtgevers, collega’s en netwerkpartners?

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

Boeken
Visual2Focus
Coaching
Groep