Voor wie is beelddenken bedoeld?

Iedereen die zich professioneel wil verrijken met de vele mogelijkheden van beelddenken. Mensen die dieper in deze creatieve, verbeeldende materie willen duiken:

  • Leidinggevenden en professionals die het creatieve vermogen van hun bedrijfsomgeving en zichzelf willen vergroten voor visieontwikkeling, teamontikkeling, loopbaanvraagstukken, maar ook focus op het voorliggende potentieel. Trainers of coaches die beelddenken willen integreren in hun trainingen.
  • Beelddenkers voor wie het kader een verrijking wordt en als zij in teams moeten samenwerken met niet-beelddenkers.

In de praktijk betekent dit dat we een heel breed palet aan deelnemers hebben mogen ontvangen: zowel deelnemers uit de creatieve industrie (bladenmakers), trainers, coaches, mediators, organisatieadviseurs, maar ook managers uit heel andere branches, die de methodieken van beelddenken weer op een heel andere manier in hun werk kunnen toepassen (managerial, loopbaanvraagstukken, teambegeleiding, visieontwikkeling etc.).

In onze talige maatschappij, waar logica en lineair rationeel denken hoog staan aangeschreven, nodigen wij juist de niet-beelddenkers uit om beelddenken te ontwikkelen tot een kracht en talent. Zij leren weer associatief en in gehelen denken. Zij raken weer geboeid om vaste ingesleten patronen met hun verbeelding te doorbreken. Zij leren weer hun intuïtie en nieuwsgierigheid in te zetten, en te vertrouwen. Wij kunnen niet ontkennen dat de huidige wereld, ook op globaal niveau, inventiviteit en snelle beslissingen behoeft, waar traditie en beproefde modellen niet meer efficiënt zijn. Voor beelddenkers zelf kan deze leerlijn veel herkenning en ontwikkeling door de systematiek betekenen.

Afdrukken E-mailadres

Boeken
Visual2Focus
Coaching
Groep